Letnja škola programiranja

Investicija u budućnost dece

U ovom trenutku  Srbiji nedostaje oko   10 000 IT stručnjaka. Poznato je da je svetski tehnološki napredak baziran na razvoju takozvanih STEM disciplina (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ili na srpskom MINT (matematika, inžinjerstvo, nauka i tehnologija). Sa ciljem da omogući deci razvijanje multidisciplinarnosti i zainteresuje ih za nauku, OXFORD SCHOOL je pokrenuo kurseve bazirane upravo na STEM desciplinama. Programi kurseva Kliker IT centra za decu  osmišljeni su tako da stimulišu kreativnost, maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja kroz stvaranje vizuelnih, interaktivnih i multimedijalnih aplikacija (igrice, animacije, mobilne aplikacije, sajtovi). Takođe stimulišu mlade ljude da naučene principe razmišljanja primene ne samo u okviru informacionih tehnologija, već u svim aspektima života.

Kako se ovi kursevi realizuju u malim grupama, a usled velikog interesovanja, odlučili smo da pokrenemo i Letnju školu programiranja.

Nastava kreće 26. maja, a planirani kraj kursa je 10. jul.

Sva mesta na kursevima Robotika i Scratch 1 su već popunjena a ostalo je još samo nekoliko mesta na kursevima Web programiranje, Scratch 2 i AppInventor.

Leave Your Reply